Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Kwartsiet en kalkzandsteen

Kalkzandsteen tuintegels

Kalkzandsteen is een splijtsteen en heeft een ruw, gelaagd oppervlak. Tuintegels van kalkzandsteen zijn zeer hard en nemen geen vocht op. Kalkzandsteen tuintegels geven uw tuin een zomerse en sfeervolle uitstraling. Kalkzandsteen komt vooral voor in de kleuren wit, crème, geel en rood. Per tegel/soort kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot onregelmatig. Het is bestand tegen normale gebruiksbelastingen en vorstbestendig. De meeste niet glanzende bewerkingen zijn gangbaar, hoewel sommige soorten zandsteen ook kunnen worden gezoet(matglans).

Kwartsiet tuintegels

Kwartsiet is ontstaan doordat zandlagen vele tienduizenden jaren zijn samengedrukt doordat zich steeds nieuwe lagen erboven vormden. Door het enorme gewicht dat op de zandlagen kwam te rusten is het zand als het ware "gebakken". Kwartsiet is een hard en duurzaam gesteente dat goed te verwerken is. Door deze eigenschappen is kwartsiet goed te gebruiken als tuintegel. Door het licht glimmende effect en de rustige structuur van kwartsiet heeft het een verfijnde uitstraling.

Bij Bevers Steencentrum in Nistelrode kunnen wij u informeren over de verschillende soorten Kwartsiet en kalkzandsteen tuintegels, welke verkrijgbaar zijn in diverse maten en kleuren.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Natuursteen bestrating