Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Kunstgras

Simpel genieten met kunstgras

Kunstgras in alle soorten en maten: 
In ons drukke bestaan vinden we het steeds belangrijker om te kunnen genieten van onze vrije tijd en het gezin. Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis willen we genieten en ontspannen. Een tuin of dakterras kan dan een verlengstuk worden van uw huis. Er gaat niets boven de geur van vers gemaaid gras, maar wanneer je in de zomer twee keer per week moet maaien om het mooi te houden, dan kent gras nog meer nadelen: bemesten, teveel of te weinig water, bruine plekken, mos en allergieën. Kunstgras is overal toepasbaar. In uw tuin, maar ook op uw  balkon of dakterras. Kunstgras heeft minimaal onderhoud: nooit meer bemesten, maaien, onkruid trekken of kantjes afsteken. Uw tuin ziet er altijd groen en mooi uit. Een mooi verzorgd siergazon doet uw terras of uw beplanting nog mooier tot zijn recht komen. Een ideale speelplek voor kinderen, bij uw thuis of zelfs op uw vaste plek op de camping of bij uw vakantiewoning. Een droom voor u en vooral uw kinderen!

Verschillende soorten kunstgras

Kunstgras is in veel soorten verkrijgbaar. Alle soorten kunstgras bieden in principe de onderhoudsvoordelen, maar ze verschillen op gebied van zachtheid en vezelsoort. Het is belangrijk om hier op te letten bij de aankoop van kunstgras, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Lange of korte grasvezel?

Sierkunstgras heeft een grasspriet variërend van 25mm tot 45mm hoog. In het algemeen geldt hoe hoger de grasspriet, hoe zachter het kunstgras. Ook ziet dit er natuurlijker uit. Een nadeel van een hogere grasspriet is dat deze eerder plat gaat liggen. 

Wel of geen instrooizand?

Bij intensief gebruik is aanvullend gebruik van instrooizand wenselijk. Het zand geeft stabiliteit en beschermt de grasmat. Hierdoor kunnen geen rimpels of plooien ontstaan bij het gebruik. Wij adviseren altijd zand in te strooien (uitgezonderd bij binnengebruik). Dat komt uiteindelijk de levensduur van het kunstgras ten goede.

Kunstgras is breed toepasbaar

  • Tuin, balkon en terras
  • Speel- en sportveldjes
  • Groendak c.q. dakbedekking
  • Binnenshuis op slaapkamer of zolder
  • Groenstroken, rotondes en bermen

Bij Bevers Steencentrum kunnen wij u informeren over de verschillende soorten kunstgras en hoe de aanleg van kunstgras in zijn werk gaat.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment