Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Tuinverlichting

Kijk wat tuinverlichting kan doen


Tuinverlichting:
Zonder licht zien we de wereld waarin we leven niet. Licht is onmisbaar, binnen én buiten. Er wordt tegenwoordig veel tijd besteed aan de tuinverlichting. De buitenverlichting moet effectief en sfeervol zijn. De basis voor het lichtplan vormt het tuinontwerp met daarop de belangrijkste onderdelen van de tuin, zoals terras, tuinpad, deuren, schutting, bloembak, vijver, ornamenten en beplanting. Daarna wordt de toepassing van de tuinverlichting bepaalt.

Wilt u ook meer genieten van uw tuin?

Op basis van uw wensen bepaald u wat voor type buitenverlichting u wilt gebruiken. Veel buitenverlichting kunt u verwerken in bijvoorbeeld sierbestrating, hout, gazon, grind of siersplit. Bovengrondse tuinverlichting kan toegepast worden als sfeermaker op uw terras, als begeleidende tuinverlichting langs een tuinpad of in een border. Wandverlichting is niet alleen toepasbaar naast de voor- en schuurdeur maar naast openslaande tuindeuren of repeterend op een schutting. Bijzondere plekken en objecten uitlichten kan perfect met spots. Functionele verlichting voor duidelijk zicht bij de oprit, trap, het tuinpad en als inbraakpreventie. Accent verlichting bij onderdelen die extra aandacht verdienen, zoals een ornament, struik of boom. Sfeerverlichting voor de juiste subtiele sfeer bij bijvoorbeeld terras of zithoek. Varieer in hoogte voor meer dieptewerking.

12 volt of 220 volt

Er is tuinverlichting verkrijgbaar op basis van 12 volt en 240 volt. Voor de installatie van verlichting op basis van 240 volt is een gecertificeerde elektricien nodig. 

LED tuinverlichting, duurzaam en energiezuinig

LED buitenverlichting heeft de afgelopen jaren een enorme verbetering in efficiency doorgemaakt en is inmiddels ook voor het verlichten van de buitenruimte de meest duurzame en energiezuinige optie. Hoewel in aanschafprijs (nog) vaak duurder, blijkt LED buitenverlichting in de meeste gevallen onder aan de streep toch voordeliger te zijn. Omdat LED tuinverlichting minder energie verbruikt dan een traditionele lichtbron kunt u over het algemeen uit de voeten met een goedkopere transformator en kabel*. Door het lagere energieverbruik zal daarnaast ook de energierekening lager uitvallen. En omdat de levensduur van LED tuinverlichting vele malen langer is dan die van de traditionele lichtbronnen, heeft u bij LED armaturen geen kosten voor het vervangen van de lichtbron.

Uw lichtplan

Het is praktisch om een plattergrond van de tuin te maken inclusief maten. Hierdoor krijgt u een beter overzicht, ziet u uit welke elementen de tuin bestaat en kunt u gaan bepalen waar eventueel buitenverlichting toegepast kan worden. Bij Bevers Steencentrum helpen wij u graag bij uw keuze buitenverlichting. In onze vestiging in Nistelrode (nabij Oss en Den Bosch) kunnen wij u adviseren over de verschillende soorten tuinverlichting die wij in ons assortiment voeren. Zo kunt u goed geadviseerd een keuze maken.