Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

Deze folder is geldig van 9 apr. 2020 t/m 31 mrt. 2021.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Gladheid in je tuin? Let op...

Gladheid in je tuin? Let op...

TUINTIPS BESTRATING:

Zorg voor een goede basis tegen de gladheid. Voorkom vlekken en schade aan planten door strooizand te gebruiken in plaats van strooizout. Strooizout is niet goed voor uw gazon, beplanting en sierbestrating. Strooizand kunt u na de winterperiode tussen de voegen van uw sierbestrating vegen. Als deze voegen dicht zijn, hebben we een andere tip voor u: gebruik dooikorrels. Dooikorrels zijn biologisch afbreekbaar. Heeft u keramische tegels, dan kunt u er alsnog voor kiezen om strooizout te gebruiken. Houd wel rekening met het gras en beplanting in uw tuin. Haal bladeren en sneeuw zoveel mogelijk van uw sierbestrating af. Dit voorkomt groene aanslag en algenvorming.

TUINTIPS PLANTEN EN DIEREN:

Er zijn verschillende snoeiwerkzaamheden die u in Januari uit kunt voeren. Mits het niet vriest kunt u er voor kiezen om uw fruitbomen te snoeien. Vooral bij druiven is dit essentieel. De druiven kunnen gaan bloeden als u er niet op tijd bij bent.

Langs de voorjaarsbloeiers willen sommige andere planten nog wel eens in de bloei schieten. Uiteraard is het dan verstandig om pas na de bloei de planten te gaan snoeien. Als het niet vriest kunt u de planten best een beetje water geven.  

Als het toch gaat vriezen zorg er dan voor dat u de ‘tropische’’ planten inpakt. Hiervoor zijn speciale hoezen te koop. Bloempotten van de grond afhalen, en mits mogelijk, binnen zetten. Heeft u een vijver in de tuin? Bespreek met de speciaalzaak uit uw omgeving wat u het beste kunt doen als het vriest. Voor elk dier en elk soort vijver is dit anders. Het compleet dichtvriezen van de vijver moet u zien te voorkomen.

Bent u een liefhebber van vogels? Als het vriest en sneeuwt kunnen vogels natuurlijk lastiger aan voedsel komen. Leg wat vogelvoer zoals brood, vetbollen en noten in uw tuin.