Onze nieuwste folder

Een nieuwe folder met nieuwe aanbiedingen.

  • Je tuin,

    daar word je blij van... 

Wateroverlast in je tuin?

Wateroverlast in je tuin?

Wateroverlast in je tuin. Welke oplossingen zijn er te vinden?

Een veel voorkomend probleem in Nederland is de wateroverlast in steden, parken, thuis en in de tuin. Vooral het laatste brengt veel irritatie met zich mee. Wat kunt u doen aan wateroverlast? Om daar achter te komen zal u eerst na moeten gaan hoe het komt dat het water in uw tuin blijft staan. Op welke manier heeft u wateroverlast?

De meest voorkomende problemen bij wateroverlast in de tuin zijn:

  • Verzakkingen van sierbestrating en algengroei
  • Groeistagnering van planten en bomen.
  • Kortsluiting van de tuinverlichting
  • Kale of gele plekken in het gazon
  • Schimmel en schade aan schuttingen en overige tuinhout zoals meubels en tuinhuizen.

Sierbestrating en algengroei:

Verzakking van je sierbestrating/terrastegels kun je voorkomen door goede afvoergootjes te plaatsen. Deze afvoergoten worden ook wel drainage goten genoemd. Deze drainage goten kun je aansluiten op de hemelwaterafvoer. Omdat water blijft liggen op je siertegels of terrastegels krijg je algengroei. Algengroei voorkom je dus ook met een goed afvoersysteem zoals drainage goten/afvoergoten.

Wilt u de algengroei van uw terrastegels of sierbestrating verwijderen. Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Tuinverlichting en regen- wateroverlast:

Tuinverlichting geeft sfeer en gezelligheid in en om de tuin. Zorg bij de aanschaf van tuinverlichting ervoor dat u uzelf goed laat adviseren door een specialist. Tuinverlichting is maatwerk voor elke tuin. Niet alleen qua uitstraling maar ook zeker qua aanleg. Er zijn verschillende soorten tuinverlichting welke verschillende soorten certificeringen hebben. Waterdichte tuinverlichting is een must. Wilt u meer advies over tuinverlichting? Welke verlichting en verlichtingsmaterialen passen het beste in uw tuin? Neem contact met ons op een laat u adviseren. Wij hebben verschillende oplossingen binnen ons assortiment.

Ook wateroverlast in borders of op het gazon is een veel voorkomend probleem. Ook hier zijn verschillende oplossingen voor te vinden. Gebruik van drainagegoten of drainagezand.

Tuinhout en regenwater:

Tuinafscheidingen, tuinhuizen en tuinmeubels van hout zijn redelijk kwetsbaar in het regenseizoen. Deze houtsoorten zijn te bewerken met speciale onderhoudsmiddelen. Zorg er ook voor dat al uw houtwerk in de tuin bij plaatsing van de grond af wordt geplaatst. Dit kan door bijvoorbeeld onder uw schutting of tuinhuis betonbanden te plaatsen. Houdt bij aanleg van uw sierbestrating rekening met de afloop naar een bepaald punt. Zet kleine wieltjes onder uw tuinmeubelen. Een stukje van de grond af, valt totaal niet op, maar zeer effectief tegen schimmels en schade. Ook zijn er alternatieve producten te verkrijgen voor uw houten tuinafscheiding.

Neem contact met ons op voor advies of een vrijblijvende afspraak. Wij helpen u graag verder.